dada-png
tik-logo-payoff
vergeten-kind

Goede doelen

Goede doelen – Onze gereden kilometers en opbrengsten uit donaties gaan voornamelijk naar 3 goede doelen. Het vergeten Kind en Stichting DaDa en stichting Theater in Kinderziekenhuizen kunnen ieder jaar rekenen op onze steun. Hieronder een korte introductie, voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de websites van deze goede doelen.

dada-png
tik-logo-payoff
vergeten-kind

Hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, soms is het normale zorgpakket gewoon niet voldoende. Stichting DaDa zet zich in voor zieke kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben.

Recent heeft USP Marketing namens Stichting DaDa alle ziekenhuizen in Nederland weer benaderd. Om toch vooral projecten in te dienen bij Stichting DaDa die de zorg aan kinderen verder kunnen helpen. Er is weer een forse lijst uit naar voren gekomen. Zelfs na al die jaren sta je nog wel eens versteld hoe hoog de nood in een ‘rijk’ land als Nederland toch nog is. Daarom blijft Stichting DaDa (ook) keihard werken aan die ene droom: een werkelijk kindvriendelijke zorg in Nederland.

Wij hopen dat wij, op welke manier dan ook op uw steun kunnen rekenen!

Stichting TIK (Theater in Kinder-ziekenhuizen) wil een bijdrage leveren aan het psychisch en fysiek welbevinden van kinderen, die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven.

Door het gebruik van theater met poppen wil Stichting TIK verlichting brengen aan kinderen die zijn opgenomen in verschillende (academische) ziekenhuizen door het hele land. Stichting TIK handhaaft zich te midden van andere organisaties door haar unieke karakter. Het op unieke en kleine schaal tegemoet komen aan de noden van kinderen die kanker hebben, dan wel ziek zijn, is een wezenlijk en essentieel onderdeel van de visie en de doelstellingen van de Stichting. De blijvende betrokkenheid van de Stichting bij de verschillende ziekenhuizen is een belangrijk uitgangspunt. Om deze betrokkenheid te kunnen realiseren kiest Stichting TIK bewust voor kleinschaligheid.

NIET THUIS KUNNEN OPGROEIEN. DAT WIL GEEN ENKEL KIND.

Maar helaas verblijven er in Nederland jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit. En daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Kijk gerust verder op onze site en lees hoe we via vier pijlers een positieve bijdrage proberen te leveren aan het leven van deze kinderen.